Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Παλεύουμε για την Ελλάδα που μας αξίζει.


Συναγωνίστριες και Συναγωνιστές,

Φίλες και Φίλοι,

Όταν τα μέλη του Ε.ΠΑ.Μ αποφασίσαμε με τον πλέον δημοκρατικό και άμεσο τρόπο, μέσα από καθολική ψηφοφορία, να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη των ευρωεκλογών, γνωρίζαμε και γνωρίζουμε, ότι αυτή η πολιτική μάχη δεν είναι τίποτα παραπάνω από τη συνέχεια άλλων μαχών που δίνουμε καθημερινά στους δρόμους, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στις διαδηλώσεις, στις πορείες και γενικά όπου αλλού είναι αναγκαία η παρουσία μας.

Το Ε.ΠΑ.Μ πιστεύει ότι και αυτή η μάχη μπορεί να αποτελέσει την αρχή για μια ριζική ανατροπή του καθεστώτος κατοχής, ενός καθεστώτος που συντρίβει κυριολεκτικά τους Έλληνες και «ρευστοποιεί» την Ελλάδα μας, αρκεί να πιστέψουμε όλοι ότι όλα μαζί μπορούμε!!

Σήμερα δεν αμφισβητείται, τουλάχιστον από την πλειοψηφία των Ελλήνων, ότι η Πατρίδα μας υποφέρει. Πόσοι αλήθεια είναι οι Έλληνες που δεν αισθάνονται ταπεινωμένοι και χωρίς μέλλον, όσο βλέπουν και αντιλαμβάνονται ότι η χώρα μας εξακολουθεί να κατρακυλά στην κατηφόρα που την οδήγησαν συγκεκριμένες πολιτικές και πολιτικοί; Πως μπορούν οι Έλληνες να νοιώσουν ακόμη και ψήγματα ελπίδας για κάτι καλλίτερο, όταν καθημερινά μια άσχημη είδηση έρχεται να προστεθεί στον ήδη μακρύ κατάλογο κακών ειδήσεων που κατακλύζουν εδώ και τέσσερα χρόνια τη χώρα;

Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και σήμερα οι Έλληνες έχουν σταματήσει να μετρούν τα προγράμματα λιτότητας, που του «προσφέρει» το κάθε εθελόδουλο κυβερνητικό σχήμα, που υποτίθεται ότι αυτά θα σώσουν τη χώρα ή τουλάχιστον θα σταματήσουν τον κίνδυνο της χρεωκοπίας!!!Για τέτοιο απύθμενο θράσος μιλάμε!!

Και ενώ ο κόσμος περιμένει να δει «άσπρη μέρα», ο χρόνος κυλάει με τη φτώχεια να επεκτείνεται, την ύφεση να συνεχίζει να επιδεινώνεται, διαψεύδοντας κάθε σενάριο που «σκηνοθετείται» και εξαγγέλλεται ως έξοδος από την κρίση, για να επαναληφθεί λίγο αργότερα.

Έτσι το καταστροφικό έργο των κυβερνώντων και των προγραμμάτων τους ενάντια στη χώρα συνεχίζεται, με το λαό να παρακολουθεί αμήχανος και προβληματισμένος όσα διαδραματίζονται, χωρίς να μπορεί να βρει τρόπους να αντιδράσει.

Και δεν φτάνουν μόνο αυτά. Το κράτος γενικά, αλλά και τα υπουργεία και οι νευραλγικές υπηρεσίες τους ειδικά, έχουν παραδοθεί στα χέρια των υπαλλήλων της τρόικας, που έχουν κατακλύσει και έχουν καταλάβει τα γραφεία όλων ανεξαιρέτως των υπουργείων!

Ο χαρακτηρισμός ότι βρισκόμαστε «υπό κηδεμονία», δεν είναι ούτε τέχνασμα της γλώσσας, ούτε τρόπος που δείχνει την πίεση που ασκείται στην Ελλάδα. Είναι ένα πραγματικό γεγονός υποδούλωσης, με την πραγματική έννοια του όρου, ένα δικαίωμα παρέμβασης στην οικονομική πολιτική της χώρας που έχει εκχωρηθεί στις δάνειες δυνάμεις. Και αυτό πρέπει με κάθε τρόπο να σταματήσει να γίνεται, αλλά ποιος είναι αυτός που θα αναλάβει την πρωτοβουλία;

Η αντιπολίτευση δείχνει ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να αναλάβει να παίξει το ρόλο που της ανήκει, δηλαδή να αφήσει στην άκρη τις καταγγελίες εντός του κοινοβουλίου και να μεταφέρει τον αγώνα αντίστασης στους δρόμους, παραιτούμενη ακόμα και από τα αναπαυτικά της έδρανα αν χρειαστεί, δίνοντας έτσι νόημα στον αγώνα και την ταλαιπωρία του λαού!

Και το λέμε αυτό, γιατί η λεγόμενη και αντιμνημονιακή αντιπολίτευση αρκείται: να παρακολουθεί τα γεγονότα ή να σέρνεται πίσω από αυτά, να αλλάζει συνέχεια τακτική και προτάγματα, να δείχνει όλο και ποιο συχνά την τάση της να συμφιλιωθεί ακόμη και με το σημερινό καθεστώς, (δηλώσεις κ. Τσίπρα), αρκεί να άλλαζαν οι αρχηγοί των κομμάτων που το συγκροτούν και συγκυβερνούν.!!

Σε αυτήν την κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα, το Ε.ΠΑ.Μ κινείται σε εντελώς διαφορετικούς δρόμους. Όχι μόνο δεν αντιλαμβάνεται τη λύση των προβλημάτων και γενικότερα της κρίσης, μέσω του μονόδρομου των αποικιακών δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, αλλά προτείνει και υποδεικνύει με λεπτομερέστατη σχέδιο, το πώς θα γίνει αυτό και σε ποιο χρονοδιάγραμμα θα ενταχθεί!

Ποιος άλλος το κάνει αυτό; ΚΑΝΕΙΣ!!!
Φίλες και φίλοι,

Φτάσαμε πολύ κοντά στην πρώτη μας στάση και αυτή έχει όνομα! Ευρωπαϊκές εκλογές!! Τώρα ήρθε μια από τις στιγμές που περιμέναμε.! Στο χέρι μας είναι να λειτουργήσουμε συνειδητά και να πείσουμε και άλλους για την ορθότητα της πράξης, να διαλέξουν το σωστό ψηφοδέλτιο και να πάνε και να ψηφίσουν Ε.ΠΑ.Μ! Έτσι απλά!!

Αν αυτό γίνει στο βαθμό που συναντάμε την αποδοχή του κόσμου στους δρόμους, τότε είναι σίγουρο ότι πάμε για να γίνουμε η έκπληξη των ευρωεκλογών της Κυριακής!

Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε, είναι να μην επιτρέψουμε καμία ολιγωρία στον εαυτό μας, έστω και αν έχουμε υπερβολικά κουραστεί. Σφίγγουμε τα δόντια για μια ακόμη φορά και συνεχίζουμε………

Ο αγώνας για την ολική Ανατροπή, την ενίσχυση του αιτήματος της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής κυριαρχίας και της κοινωνικής χειραφέτησης, είναι δύσκολος και επίπονος, αλλά και ό μόνος που μπορεί να μας δώσει με σιγουριά ευημερία και προκοπή!

*Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι Ά συντονιστής της ΠΓ του Ε.ΠΑ.Μ και,
Υποψ. Ευρωβουλευτής με το Ε.ΠΑ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου