Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ PER IL BENE COMUNE ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ


italiano

Δεν ζούμε σε δημοκρατία, αλλά στην χειρότερη στην ιστορία μορφή δικτατορίας, σε μια ανώνυμη δικτατορία, στην οποία δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος υπεύθυνος και η οποία στηρίζεται από τις οικογένειες του μεγάλου κεφαλαίου που κατέκτησαν όλα τα κέντρα ισχύος και είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος τους παρανοϊκοί και λάτρεις του θεού χρήματος.

Οι εκλογές είναι μια νομιμοποιημένη απάτη που έχει σαν στόχο να εμποδιστεί η έξοδος με την ψήφο από το σύστημα που αυτοί κατασκεύασαν.. Χωρίς χρήμα και χωρίς υποστήριξη από τα ΜΜΕ είναι περιττό να παρουσιαστούμε στις εκλογές: το μεγάλο κεφάλαιο είναι ο ιδιοκτήτης των τραπεζών και των ΜΜΕ.


Ευρωεκλογές 2014

Η παγκοσμιοποίηση των αγορών, η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας στην ΕΚΤ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και η αρπαγή του δημοσίου χρήματος από οργανώσεις μαφιόζο-πελατειακές που αυτοαποκαλούνται κόμματα της κεντροδεξιοαριστεράς, έχουν δημιουργήσει αβάσταχτες συνθήκες ύπαρξης για την πλειοψηφία των Ιταλικών οικογενειών και επιχειρήσεων.

Σ΄ αυτή τη δραματική κατάσταση και με την ευκαιρία των ευρωεκλογών και των τοπικών εκλογών η Forza Italia, το PD και το σύνολο των κομμάτων που ήδη έχουν κυβερνήσει και συνεργαστεί ως εγγυητές της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής, θα έρθουν ως κάποιοι που τώρα δεν συμμερίζονται όλα όσα οι τραπεζίτες και οι πολυεθνικές έκαναν με το ευρώ εις βάρος των πολιτών. Θα δούμε να πολλαπλασιάζονται οι «επαναδιαπραγματευτές», οι «μεταρρυθμιστές» οι αυτοαποκαλούμενοι «βελτιωτές» του υπάρχοντος ευρωπαϊκού συστήματος, που θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν την ψήφο του κόσμου, ο οποίος ξαναψηφίζοντας τους θα ξαναδώσει δύναμη σε κόμματα που δεν μπόρεσαν και δεν θέλησαν να τον προφυλάξουν από την κρίση.



Εδώ και μήνες το Ευρωκοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησαν μια έντονη προπαγάνδα για να αποτρέψουν την πιθανότητα να βγει από τις κάλπες ένα αποτέλεσμα υπερβολικά αρνητικό για το ευρώ και τον αρνητικό ρόλο των πολυεθνικών και των τραπεζών, ένα αποτέλεσμα που θα μπορεί να μετρηθεί με τις αρνητικές ψήφους προς τα κόμματα που λειτουργούν σαν πιστοί υπηρέτες της Ευρώπης.

Ο φόβος αυτών που διαχειρίζονται αυτό το καταπιεστικό σύστημα που βασίζεται στο ψέμα και στην αδικία είναι ότι ο λαός, έχοντας ήδη συνειδητοποιήσει ότι είναι σκλάβος, θα νιώσει δυνατός, θα βρει το κουράγιο να βάλει στο περιθώριο αυτούς που τώρα, σε συμφωνία με τους ισχυρούς, προσπαθούν να τον διασπάσουν και θα προχωρήσει σε μια ενιαία δράση που θα τους κατατροπώσει.

Αντικρίζοντας με ρεαλισμό την κατάσταση εμείς πιστεύουμε και υποστηρίζουμε, σύμφωνα με το πολιτικό μας πρόγραμμα, ότι πρέπει να βγούμε από το ευρώ, ένα νόμισμα που δημιουργεί χρέος, να υιοθετήσουμε ένα κρατικό λαϊκό νόμισμα και να φύγουμε από την σημερινή ΕΕ, που δημιουργήθηκε με συνθήκες που ακύρωσαν οριστικά το Σύνταγμά μας (που πράγματι δεν τηρείται από κανένα κόμμα) και που μας αφαίρεσαν την λαϊκή μας κυριαρχία.

Η Ιταλία μπορεί να σωθεί με την αποδέσμευσή της από το χρέος, την λιτότητα, το δημοσιονομικό σύμφωνο, το Redemption Fund, το TTIP (διατλαντική συνεργασία εμπορίου και επενδύσεων) που προβλέπεται να ισχύσει από τις αρχές του 2015 κλπ. με την ενεργό συμμετοχή του λαού της, ξεπερνώντας τους ιδεολογικές διαφορές που μας κρατούν διασπασμένους.

Σε αυτές τις ευρωεκλογές καλούμε λοιπόν τα μέλη και τους φίλους του Per il bene comune να ψηφίσουν σύμφωνα με το δικό μας πολιτικό πρόγραμμα και με στόχο την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ.

Θα ήταν παράλογο να ψηφιστούν οι κομματικοί σχηματισμοί που ήδη κυβέρνησαν, καθώς και εκείνοι που, παρ’ όλο που αυτοπροσδιορίζονται ως ευρωσκεπτικιστές, συνεχίζουν να υποβάλλουν τον κόσμο σε έναν ψυχολογικό πόλεμο που –βασιζόμενος στην αντιπαράθεση δεξιάς-αριστεράς και αντίστροφα– τροφοδοτεί διαχωρισμούς ιδεολογικούς, κοινωνικούς, φυλετικούς και θρησκευτικούς και επομένως βοηθούν το σύστημα που μας καταδυναστεύει.

Θα ήταν αυτοκαταστροφικό να ψηφίσει κανείς PD (PSE), Forza Italia (Popolari) και τους συνενόχους τους, που ενέκριναν τις αντισυνταγματικές συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισσαβόνας , τον ΕΜΣ κλπ.

Στο σημερινό πολιτικό πανόραμα η μοναδική πολιτική δύναμη, ξένη προς το κομματικό σύστημα που ήδη έχει κυβερνήσει, η οποία θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει μια ελπίδα αλλαγής, είναι το κίνημα των 5 αστέρων. Όμως σε αυτές τις εκλογές έχοντας σαν μοναδικό στόχο ένα πολιτικό αποτέλεσμα σημαντικό σε εθνικό επίπεδο, το κίνημα αυτό επέλεξε να μην επικεντρωθεί σε συγκεκριμένα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, που κατά την γνώμη μας θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν με σαφήνεια και αποφασιστικότητα, λόγω της αντανάκλασης τους στην Ιταλική κοινωνία και οικονομία.

Γι’ αυτό το λόγο το Per il bene comune θα εγκαταλείψει την θέση της αποχής μόνο σε περίπτωση που οι υποψήφιοι των 5 αστέρων, απαντώντας στην επιστολή που θα τους στείλουμε, δεσμευτούν ότι θα βάλουν σαν στόχο την έξοδο της Ιταλίας από την ΕΕ και επομένως και από το ευρώ, συντονίζοντας αυτή την απόφαση με αντιπροσώπους άλλων χωρών, συνειδητοποιώντας –όπως αυτοί– ότι μας έχουν παγιδεύσει, όπως για παράδειγμα το ΕΠΑΜ από την Ελλάδα το UPR από την Γαλλία και το UPI από την Φιλανδία, στα οποία έχουμε ήδη εκφράσει την υποστήριξη μας.

Το πολιτικό απελευθερωτικό κίνημα Per il Bene Comune θα στείλει λοιπόν μια επιστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κινήματος των 5 αστέρων, έτσι, ώστε τα μέλη του και οι φίλοι του να βγουν από το αδιέξοδο της αποχής και να στηρίξουν όποιον δεσμευθεί ότι θα αγωνιστεί για να επιτευχθούν οι στόχοι που προαναφέραμε, οι οποίοι θεωρούμε ότι είναι ζωτικής σημασίας για την χώρα μας.

Δευτέρα 12 Μαίου 2014

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου