Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Το Ε.ΠΑ.Μ έχει σχέδιο, ικανότητα και διάθεση για ένα εθνικό εγχείρημα λύτρωσης και απαλλαγής. Δώστε του τη δύναμη!


Δ. Κυπριώτης

Η κυβέρνηση, με τον υποβαστάζοντα βραχίονά που της προσφέρει ακόμα για λίγο καιρό ο μεγαλόστομος πρόεδρος της άλλης συνιστώσας, ο κ. Βενιζέλος, επιμένει και παίζει σκληρά την εκδοχή του successstory, πότε με το πρωτογενές πλεόνασμα, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις και πότε με την έξοδο στις αγορές και το τέλος των μνημονίων.

Και όμως όλα αυτά τα μεγάλα και αισιόδοξα μηνύματα που θέλει να εκπέμπει η κυβέρνηση, παρουσιάζουν τρομερές αδυναμίες και προβλήματα, που δεν μπορούν να καλυφθούν και να αποσοβηθούν ούτε ακόμη και από τον τρομερό «βομβαρδισμό» προπαγάνδας που επιβάλλεται από την πλειοψηφία των Μ.Μ.Ε.

Γιατί πως μπορεί να αποκρύψει την φτωχοποίηση που βιώνει μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Ελλάδας, την τρομερή ύφεση της οικονομίας, την ανεργία στο 28%, την τρομερή έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, τις συνθήκες αποπληθωρισμού που επικρατούν, την συνεχιζόμενη αύξηση του χρέους και τόσα άλλα που αντιμετωπίζει η χώρα και ο λαός;



Αλλά πέραν των παραπάνω, η κυβέρνηση ξέχωρα και πάνω από όλες τις επιτυχίες που επικαλείται, αφήνει στην άκρη και παραβλέπει το αυστηρό ευρωπαϊκό πλαίσιο δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής που της έχει επιβάλει η τρόικα και έτσι πολύ γρήγορα θα πρέπει να βρει άλλα μηνύματα, αφού η ζωή στη χώρα μας, θα συνεχίσει να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, έστω και αν υποτεθεί ότι με ένα μαγικό τρόπο μπορέσει να αποδεσμευτεί από τα μνημόνια με τη σημερινή τους μορφή.

Και για να γίνουμε περισσότερο κατανοητοί, ας μιλήσουμε με χειροπιαστά παραδείγματα.

Η συνεχιζόμενη μείωση των μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων δεν προμηνύει κάτι το καλό, οι συνεχιζόμενες απολύσεις και μάλιστα κατά τον πλέον αυθαίρετο τρόπο, η εξαφάνιση κάθε εργατικού ή εργασιακού δικαιώματος και όσα άλλα παρακολουθούμε τόσα χρόνια, δεν μπορούν να ισοφαριστούν από κανένα «πρωτογενές πλεόνασμα», δεν μπορούν να εξηγήσουν τη συνεχιζόμενη σταθερή μείωση των εξαγωγών και μάλιστα από τα μέσα του 2013, όταν η κυβέρνηση άρχισε να παραμιλάει για πλεονάσματα και ανάκαμψη της οικονομίας, όταν αυτά αποτελούν τις αναγκαίες συνθήκες για ανάκαμψη, σύμφωνα με όσα η ίδια επικαλείται για το πρόγραμμα που της έχουν επιβάλει να εφαρμόσει.

Έτσι λοιπόν, αφού πέτυχε, κατά τους ισχυρισμούς της, τους στόχους που της είχαν τεθεί, έστω και αν εξακολουθούν να χάνονται ζωές (παράπλευρες απώλειες το ονόμασαν αυτό), ξαφνικά και λίγο πριν από την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, θυμήθηκαν τις περίφημες αγορές! Τη γνωστή πλέον σε όλους ληστοσυμμορία που βούλιαξε τη χώρα μας.

Και ώ του θαύματος! Θαυμάστε λογική και γλώσσα που χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα και ξεδιάντροπα. Μας λένε: «Μετά τις μεγάλες θυσίες του Ελληνικού λαού και τις επιτυχίες που είχαμε με την εφαρμογή σκληρών μέτρων και μεταρρυθμίσεων, είμαστε τώρα έτοιμοι να βγούμε στις αγορές! Και ξεχνούν οι θεομπαίχτες, ότι οι «αγορές», δηλαδή οι οίκοι των τραπεζών που μας έσπρωξαν στα μνημόνια, μας είχαν κλείσει τις πόρτες όταν το χρέος μας ήταν στο 120% του ΑΕΠ και τώρα μας ανοίγουν τις «αγκαλιές» τους, όταν το χρέος σκαρφαλώνει στο 180% του ΑΕΠ περίπου! Τι άλλο χρειάζεται για να πεισθεί κανείς ότι μας πάνε χειροπόδαρα δεμένους ως χώρα και ως λαό να μας ρίξουν μια και καλή στον καιάδα;

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, γιατί θέλουν να περάσουν την επίσημη κυβερνητική γραμμή, που μεταφραζόμενη λέει ότι, τώρα που τα δύσκολα πέρασαν και μπροστά μας βρίσκονται η ανάπτυξη και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, αφού ακόμα και το πλεόνασμα το μοιράζουμε, έστω και αν ακόμα αυτό δεν έχει επικυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, Ψηφίστε μας!! Τέτοιο και τόσο είναι το θράσος τους.

Σε αυτό λοιπόν το οικονομικό κλίμα, που συνεπικουρείται από το πολιτικό, μαφιόζικο και παρακρατικό όπως αυτό παρουσιάστηκε φανερά τις τελευταίες ημέρες, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ετοιμάζονται για να κατέβουν και να ζητήσουν τη ψήφο του κόσμου με την υπόσχεση απεμπλοκής της χώρας από την περιδίνηση που έχει βρεθεί.

Το θέμα είναι αν από τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις, εξαιρουμένων βέβαια αυτών που χειρίζονται την πορεία της χώρας τα τελευταία χρόνια και των συνοδοιπόρων τους, υπάρχουν εκείνες οι δυνάμεις που θα οδηγήσουν τη χώρα μακριά από τον αφανισμό της;

Και το αμέσως επόμενο ερώτημα που μπαίνει είναι, ποιες από αυτές τις πολιτικές δυνάμεις, έχουν την ικανότητα, το σχέδιο και τη διάθεση για ένα εθνικό εγχείρημα έξω όμως από τον κλασσικό μονόδρομο της ΟΝΕ και της ΕΕ, αφού αυτός αν συνεχίσει να εφαρμόζεται μας οδηγεί στην ολοκληρωτική καταστροφή;

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, από τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις, άσχετα αν αυτές ονομάζονται αντιμνημονιακές, δεν υπάρχει κάποια, εκτός του ΚΚΕ, που να διαφοροποιείται και να επιζητεί τη λύση έξω από το καθεστώς της ΟΝΕ και της ΕΕ. Όμως και στην περίπτωση του ΚΚΕ προτεραιότητα πριν από τη λύση για την Πατρίδα μας, αποτελεί η μεταστροφή όλων των λαών σε σοσιαλιστική πλειοψηφία, αφού αν δεν νικηθεί ο καπιταλισμός δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτα!

Το ελπιδοφόρο μήνυμα έρχεται από τις νέες δυνάμεις που θα δοκιμασθούν στις ευρωεκλογές και ειδικά από το εξωκοινοβουλευτικό Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ), που παρά τη φίμωση που έχει υποστεί από το σύνολο των ΜΜΕ με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχει δείξει μία μεγάλη ανθεκτικότητα στην πίεση που ασκείται για την εξαφάνισή του ως ενοχλητικό του συστήματος και το οποίο κατέρχεται με μεγάλη αισιοδοξία για την επιτυχή έκβαση των στόχων του, στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Τα μηνύματα που λαμβάνονται από όλη τη χώρα είναι αρκετά αισιόδοξα και ελπιδοφόρα και για αυτό όλο και περισσότεροι πιστεύουν ότι, μια εκλογική επιτυχία του Ε.ΠΑ.Μ στις προσεχείς ευρωεκλογές, θα είναι η απαρχή μιας νέας περιόδου για την Ελλάδα και τους Έλληνες αφού θα μπορέσει:


  • Να το αναδείξει σαν την πολιτική εκείνη δύναμη που αντιτάσσεται στα ίσια και με καθαρά μηνύματα στις πολιτικές της ΟΝΕ και της Ε.Ε.,
  • Να βοηθήσει, μαζί με άλλα Ευρωπαϊκά Κινήματα με τα οποία συνεργάζεται σε κοινό πλαίσιο προταγμάτων, στην αποκάλυψη του αντιδραστικού χαραχτήρα και των σχεδίων της Ε.Ε σε βάρος των λαών της Ευρώπης,
  • Να ενδυναμώσει τον αγώνα κάθε λαού της και πρώτα από όλα της Ελλάδας, στο δρόμο για την απεξάρτηση από τα δεσμά της και τέλος,
  • Να μπορέσει, από καλλίτερες θέσεις στο εσωτερικό της χώρας μας, να παλέψει για την πολυπόθητη ανατροπή ενός φθαρμένου πολιτικού συστήματος, για τη λαϊκή κυριαρχία και για την Εθνική Απελευθέρωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου