Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ή ΕΜΕΙΣ Ή Η ΧΑ


γράφει ο Γιάννης Σιδέρης*

Το πολιτικό σύστημα, συνεπικουρούμενο από τους απαραίτητους “έγκριτους” αναλυτές των ΜΜΕ βέβαια, πέρασε ήδη στην αντεπίθεση, σε μια απέλπιδα προσπάθεια διατήρησης της εξουσίας.

Οι δηλώσεις Βενιζέλου και Σαμαρά, καθορίζουν το πλαίσιο που θα κινηθούν εν’ όψει νέων αποκαλύψεων. Στις δηλώσεις αυτές ελλοχεύει και ο κίνδυνος για τον λαό! Γιατί οι φερόμενοι ως συγκυβερνώντες, δεν έχουν σκοπό να εγκαταλείψουν την εξουσία, ακόμη και αν έτσι προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στην χώρα και στην δημοκρατία! Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι, προσπερνώντας την ουσία του προβλήματος που εμφανώς προκύπτει από την συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, προσπαθούν να μετατοπίσουν την ατζέντα στο φασιστικό μόρφωμα της ΧΑ; Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κάποιος την επιμονή “εγκρίτων” να στηλιτεύουν όποιον απλά και μόνο ασχολείται με το θέμα “Μπαλτάκου”, μια και κινδυνεύει η χώρα με αποσταθεροποίηση ακριβώς τη στιγμή που κερδίζει το στοίχημα της οικονομίας; Πώς να αγνοήσει κάποιος την συνεχή προσπάθεια όλων αυτών να υποβαθμίσουν το ζήτημα που προέκυψε, απαξιώνοντας τον Μπαλτάκο, λες και δεν γνωρίζουν τον σημαντικό θεσμικό του ρόλο, καθώς και τη στενή του σχέση με τον πρωθυπουργό!



Το πλαίσιο λοιπόν που ήδη έθεσαν είναι άκρως επικίνδυνο και εκφράζει ακριβώς την πρόθεσή τους να οδηγήσουν τον λαό σε καταστάσεις τύπου Ουκρανίας, προκειμένου να συνεχίσουν να διαχειρίζονται την εξουσία, ακόμη και ως απλοί εντολοδόχοι.

«Είναι τραγικό για τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου κάποιες πολιτικές δυνάμεις να υιοθετούν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων στην υπόθεση για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βενιζέλος.

“Όσοι ζητούν παραίτηση υπουργών, ταυτίζονται με τη Χρυσή Αυγή για πολιτικές σκοπιμότητες” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σαμαράς.
Μάλιστα! Όποιος λοιπόν τολμήσει να ζητήσει απλά εξηγήσεις για τα λεγόμενα του τέως γ.γ. της κυβέρνησης, ταυτίζεται με την ΧΑ! Το δίλημμα που θέτουν στον εμβρόντητο από τις αποκαλύψεις πολίτη είναι πέραν κάθε λογικής, αλλά δεν το θέτουν για πρώτη φορά:
“Ή εμείς ή οι φασίστες της ΧΑ”.

Λες και ο φασισμός είναι το μόνο αντίπαλο δέος των κομμάτων που αυτοαποκαλούνται κόμματα του “συνταγματικού τόξου”!
Και ποιοί προτάσσουν το δίλημμα αυτό; Αυτοί που έχουν καταστρατηγήσει το σύνταγμα, το οποίο διατείνονται ότι προστατεύουν, τόσες και τόσες φορές! Αυτοί που παραδίδουν την χώρα στα χέρια των δανειστών, δίχως το παραμικρό ίχνος πατριωτισμού!

Από εδώ και πέρα λοιπόν, λαϊκές δυνάμεις που θα παλεύουν για τα αυτονόητα, όπως την προάσπιση της πατρίδας και της δημοκρατίας, θα μπαίνουν στο ίδιο κάδρο με την ΧΑ!

Λαϊκές δυνάμεις που ήδη μιλούν για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και που είναι αποφασισμένες να δώσουν ακόμη και τη ζωή τους, προκειμένου να ζουν σε μια χώρα που ο ίδιος ο λαός θα την διαφεντεύει, θα ταυτίζονται με αυτούς που πάντα με αιχμή τον πατριωτισμό, είναι έτοιμοι να την ξεπουλήσουν!

Λαϊκές δυνάμεις που μάχονται για την εγκαθίδρυση της πραγματικής δημοκρατίας στην χώρα, ασκώντας το κορυφαίο δημοκρατικό δικαίωμα του λαού που δεν είναι άλλο από την ενεργή συμμετοχή του στην Συντακτική Εθνοσυνέλευση, θα εξομοιώνονται με αυτούς που η λέξη “δημοκρατία” δεν εντάσσεται καν στο λεξιλόγιό τους!

Ο λαός όμως γνωρίζει. Και η συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, αποκάλυψε αυτό για το οποίο ήταν ήδη υποψιασμένος! Ο λαός για μια ακόμη φορά, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες ξένων και ντόπιων κέντρων εξουσίας, μοιάζει να αντιμετωπίζει ψύχραιμα τέτοιου είδους διχαστικές ενέργειες.

Ωστόσο ας είναι προετοιμασμένος και για ακόμη πιο ακραίες προσπάθειες διχασμού του, όσο δεν αντιδρά όπως αυτοί θα ήθελαν! Η οργάνωση του, είναι πλέον επιβεβλημένη. Η ξεκάθαρη στόχευσή του σε κατεύθυνση τόσο πατριωτική όσο και δημοκρατική είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε επιτέλους μπροστά, ξεπερνώντας όλους αυτούς τους ανεκδιήγητους που φέρεται ότι μας κυβερνούν!

Για μια χώρα, που τα παιδιά μας θα μπορούν να περπατάνε με ψηλά το κεφάλι, περήφανα! Για μια Ελλάδα όπου η δημοκρατία δεν θα είναι κενός λόγος στα χείλη των βιαστών της, αλλά η πεμπτουσία της ζωής των πολιτών! Για έναν τόπο που ονειρευόμαστε!

Γιατί για το μόνο που δεν μπορούν να μας αναγκάσουν, είναι να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε!

*μέλος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου