Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Το αυγό του φιδιού και η Ε.Ε. στενή συγγένεια!


του Κώστα Γιαννιώτη

Εκπλήσσονται ίσως κάποιοι και παρακολουθούν ενδεείς τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία. Βλέπουν τους ‘’άρχοντες’’ της Ευρώπης να συνομιλούν, να συναγελάζονται και να αλληλοσυγχαίρονται με τα ζόμπι του ναζισμού, με τους απογόνους των ουκρανικών Βάφεν Ες Ες, που για πρώτη φορά μέσα στον 21ο αιώνα παριστάνουν την κυβέρνηση σε κράτος της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Την ίδια ώρα και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης (βλ. Λετονία), βγάζουν τις νεκροκεφαλές τους μέσα από τα τσόφλια των αυγών τους, όλα τα απομεινάρια των ναζιστικών κτηνών που έδρασαν, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκ. Πολέμου, στο πλάι των στρατευμάτων του Γ΄ Ράιχ.

Η επανεμφάνιση του ναζισμού στην Ευρώπη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία και δεν αποτελεί έκπληξη.

Είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιων διεργασιών, επίμονων και επίπονων προσπαθειών που ...
καταβλήθηκαν – και εξακολουθούν να καταβάλλονται – από τα προεξάρχοντα στελέχη του μορφώματος της Ε.Ε. και των κατά τόπους υποτακτικών εθνικών κυβερνήσεων.

Αυτό καθαυτό το σκεπτικό της συγκρότησης της Ε.Ε. και της ιδέας της ‘’ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης’’ δεν είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από το όνειρο των κυρίαρχων χρηματοπιστωτικών αγορών. Κοντά έναν αιώνα τώρα προσπαθούν να επιβάλουν στους λαούς της Ευρώπης – με αιχμή της προσπάθειας αυτής τα δόγματα και την ιδεολογία του Γ΄ Ράιχ – την ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης.



Μετά την αποτυχία του εγχειρήματός τους με τα όπλα, εξ αιτίας του φραγμού που τους έστησε η ηρωική αντίσταση των ευρωπαϊκών λαών, άλλαξαν τακτική. Με προκάλυμμα τη ….‘’δημοκρατία’’, τη ….‘’διασφάλιση της ειρήνης’’, την ‘’ευημερία των λαών’’ και την ….’’προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων’’, έζωσαν τους λαούς της Ευρώπης στη μέγγενη της Ε.Ε. και ξεζουμίζουν μεθοδικά κάθε σταγόνα ικμάδας ανάπτυξης και προόδου των λαών αυτών.

Αφού πρώτα αφαίρεσαν κάθε δυνατότητα αυτοτελούς παραγωγικής ανάπτυξης των περισσοτέρων κρατών-μελών προς όφελος των ‘’δεσποτών’’ κρατών, τα οδηγούν, σταδιακά αλλά σταθερά, στην εξάρτηση και την υποταγή τους στα κελεύσματα και τις ‘’οδηγίες’’ του χρηματοπιστωτικού κυκλώματος και της διεθνούς μαφίας των ‘’αγορών’’.

Πρώτα καταπάτησαν τις ίδιες τις διακηρύξεις τους και τις συνθήκες που οι ίδιοι συνέταξαν και προσυπέγραψαν. Τσαλαπάτησαν ακόμα και την χάρτα των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ε.Ε., που οι ίδιοι ενσωμάτωσαν στη συνθήκη της Λισσαβόνας. Προχώρησαν στην οικονομική αφαίμαξη των κρατών μελών της, με όπλο το ΕΥΡΩ, και την υποταγή των λαών της Ευρώπης στις επιταγές της τραπεζοκρατίας και των ‘’αγορών’’. Βήμα το βήμα αφαιρούν κάθε δικαίωμα των πολιτών που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα αιώνων. Πισωγυρίζουν την Ευρώπη στο 18ο αιώνα.

Η μήτρα του φασισμού και του ναζισμού στον τόπο μας

Ο φασισμός και ο ναζισμός δεν είναι φυσικό φαινόμενο, ούτε επιδημία, που ενσκήπτει ξαφνικά και απροειδοποίητα. Οι γενεσιουργές αιτίες του δεν έχουν μεταφυσική προέλευση. Ελλοχεύει και γεννοβολά μέσα από την καθημερινή πολιτική πρακτική των προσκυνημένων κυβερνήσεων. Είναι εσκεμμένη πολιτική επιλογή. Καλλιεργείται από το ίδιο το σύστημα και υποβόσκει στο όνομα της ‘’δημοκρατίας’’, της ‘’νομιμότητας’’, της ‘’έννομης τάξης’’, του ‘’κοινοβουλευτισμού’’ και άλλων ηχηρών και βαρύγδουπων, που δεν είναι τίποτε άλλο από το φύλλο συκής της βαρβαρότητας, της σκληρότητας και της απανθρωπιάς των πολιτικών που ασκούν.

Αρχίζει να εκδηλώνεται και να εκφράζεται ακόμα και μέσα από την ίδια την εκλογική διαδικασία. Από αυτές καθαυτές τις εκλογές. Από τον ίδιο τον εκλογικό νόμο-απάτη, που διαχωρίζει τους πολίτες εκλογείς σε πατρίκιους και πληβείους, αφού προσφέρει προνομιακή δύναμη στην ψήφο των πολιτών που τυχαίνει να ψηφίζουν κόμματα εξουσίας. Όσο για την ψήφο των πολιτών που ψήφισαν το πρώτο κόμμα, τότε μιλάμε για ‘’κυρίαρχη’’ ψήφο. Μια και μοναδική ψήφος μπορεί να αναδείξει πενήντα (50) βουλευτές (δώρο στο κόμμα που θα αναδειχτεί πρώτο, ακόμα και με τη διαφορά αυτής της μιας ψήφου)!!!!!!! Στον καιάδα η ισοτιμία η ισονομία και η δημοκρατία.

Η επομένη των εκλογών έρχεται να σφραγίσει την απάτη της ‘’δημοκρατίας’’ τους. Αφού πρώτα διαγράψουν κάθε προεκλογική δέσμευση, διακήρυξη και εξαγγελία, εξαπολύουν ολομέτωπη επίθεση εναντίον των θυμάτων που τους ανέδειξαν. Κρύβονται πίσω από το σύνταγμα που έραψαν στα μέτρα τους, επικαλούνται τη ‘’δημοκρατία’’ τους και τους ‘’κοινοβουλευτικούς’’ τους θεσμούς και εξαπολύουν τους πραιτοριανούς των ΜΑΤ εναντίον αυτών που διαμαρτύρονται για την ασυνέπειά τους και την εξαπάτηση. Στις διαμαρτυρίες απαντούν με ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Στους αφελείς που απορούν, απαντούν πως ….«πρέπει να μάθει ο πολίτης να σέβεται τους κανόνες της δημοκρατίας. Οι διαμαρτυρίες, οι συγκεντρώσεις, οι πορείες και οι διαδηλώσεις βλάπτουν το κοινωνικό σύνολο και σαν τέτοιες είναι παράνομες ενέργειες. Δεν χρειάζονται, αφού ο πολίτης έχει τον τρόπο και το ‘’δημοκρατικό’’ δικαίωμα να τιμωρήσει τους απατεώνες. Να τους καταψηφίσει στις επόμενες εκλογές». Αν βέβαια ζει μέχρι τότε, γιατί αυτές θα γίνουν μετά από τέσσερα (4) συναπτά χρονάκια. Μέχρι τότε πρέπει να σεβαστεί τον καθωσπρεπισμό της ‘’δημοκρατίας’’ τους, να σκύψει το κεφάλι, να βγάλει το σκασμό και να υφίσταται αδιαμαρτύρητα την ταπείνωση, την καταλήστευση, την εξαθλίωση, την ύβρη, τον εξευτελισμό και το βιασμό του. Του αφαιρούν κάθε δυνατότητα παρέμβασης και έκφρασης, ενώ τον αναγκάζουν να παρακολουθεί την προπαγάνδα τους, μέσα από τα κάθε είδους ‘’μεγκάλα’’ κανάλια και να του πετά στη μούρη, ο κάθε Άδωνις, ότι …. «είναι ο εκλεγμένος, ο εκλεκτός του λαού και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να τον κρίνει» ακόμα κι όταν κομπορρημονεί ότι αυτός κάνει πιο καλά τη δουλειά των κατακτητών και……. «δεν δέχεται να του κλέβει τη δόξα η τρόικα, για όσα εφαρμόζει αυτός στο υπουργείο του» !!!!

Τον φιμώνουν, τον υποχρεώνουν να παρακολουθεί, τους παραληρηματικούς μονολόγους τους μέσα από το ‘’γυαλί’’ και για να του λύσουν κάθε απορία, τον ειρωνεύονται – πάντα μέσα από το ‘’γυαλί’’- λέγοντάς του …….. « άλλωστε δεν υπάρχει άλλη πρόταση πέρα από την εφαρμοζόμενη πολιτική μας, γιατί δεν ακούσαμε κανέναν να διατυπώνει διαφορετική πρόταση». Τον καληνυχτίζουν και τον αφήνουν άφωνο και σύξυλο.

Τον απομονώνουν από κάθε δυνατότητα κριτικής πολιτικής σκέψης, – άλλωστε αυτό αποτελεί …….. προνόμιο των «πολιτικών» και μόνο – τον εξαθλιώνουν οικονομικά, ηθικά και πνευματικά και τον αναγκάζουν να στραφεί, τυφλά, στην αναζήτηση ……. «εκδικητών», για την «τιμωρία» αυτών που τον οδήγησαν σ` αυτήν την κατάντια. Τότε, το ναζιστικό μόρφωμα τους περιμένει στη γωνία, να του αναθέσουν το ρόλο. Έτσι, ώστε να γιγαντωθεί και – στην υπηρεσία, πλέον, των κυβερνώντων - να στραφεί εναντίον αυτών που του ανέθεσαν το ρόλο του «εκδικητή».

Για να κρύψουν το φασισμό τους οι κυβερνώντες – και τελικά τη ναζιστική πρακτική τους – εξαπολύουν, τάχα, επίθεση της δημοκρατίας εναντίον της ηγεσίας του ναζιστικού μορφώματος, στάχτη στα μάτια του φιλοθεάμονος κοινού. Βλέπεις, το βρέφος τους, η ΧΑ, ό, τι δουλειά είχε να κάνει την έκανε. Πρόσφερε θέαμα και εκτόνωση! Αποπροσανατόλισε ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας και πρόσφερε ανάχωμα στο σύστημα από τον κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης. Τώρα είναι η ώρα του θεάτρου της ‘’δημοκρατίας’’. Εγκλωβισμός της κοινής γνώμης, από την ανάποδη. Στο όνομα της ‘’νομιμότητας’’ – της δικής τους – εθίζουν την κοινωνία στην αποδοχή της αντισυνταγματικότητας, έτσι ώστε αύριο, παθητικοποιημένη, να παρακολουθεί απαθής τον απηνή διωγμό κάθε φωνής που θα στρέφεται εναντίον του συστήματος. Οδηγούν σταδιακά αλλά σταθερά μια ολόκληρη κοινωνία στο μιθριδατισμό έναντι του φασισμού. Αν αυτό αποδειχτεί ανεπαρκές και χρειαστεί κάποια στιγμή να επιτεθούν ολομέτωπα κατά της κοινωνίας, τότε θα αξιοποιήσουν τα τάγματα εφόδου, που χρόνια γαλουχούσαν. Τώρα μάλιστα θα φορούν και ναζιστικές στολές και θα διαθέτουν νέα ηγεσία, που το σύστημα θα επιλέξει. Και έχει πολλούς και ……‘’ικανούς’’ το σύστημα, που προαλείφονται από τώρα, για να ηγηθούν μιας τέτοιας απόπειρας. Έχει τέτοιους, που μπροστά τους η σημερινή ηγεσία του ναζιστικού μορφώματος δείχνει να μοιάζει με μάπετ σόου. Περισσεύουν τέτοιες ηγεσίες στα μαντριά των κομματικών σχηματισμών που μας κυβέρνησαν μέχρι σήμερα.

Κόπτονται υπέρ της σωτηρίας της πατρίδας, την οποία όμως έχουν ήδη παραδώσει, χωρίς ούτε μια τουφεκιά, σιδηροδέσμια, σ` αυτούς που σήμερα στηρίζουν τα ναζιστικά αποβράσματα της Ουκρανίας.

Κόπτονται υπέρ της δημοκρατίας, για να σώσουν το φασιστικό τους «δικαίωμα» να σπάζουν νυχτιάτικα πόρτες πολιτών και να συλλαμβάνουν γονείς, μπροστά στα έντρομα μάτια μικρών παιδιών, γιατί ενόχλησαν κάποιους μεγαλοεργολάβους, κυβερνητικούς φίλους.

Κόπτονται υπέρ της νομιμότητας, για να έχουν το άλλοθι της – κατά το δοκούν - ερμηνείας του άρθ. 11.2 του συντάγματος και να επιβάλλουν απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων και της κυκλοφορίας, για όσες ώρες θα υποκλίνονται και θα προσκυνούν μπροστά στους νέους Φύρερ τους, που έρχονται να τους επιθεωρήσουν.

Κόπτονται υπέρ της δικαιοσύνης, για να μπορούν ανενόχλητοι να καταπατούν όχι μόνο το σύνταγμα και τους νόμους, αλλά ακόμα και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες έτυχε να μην είναι της αρεσκείας τους, ούτε ραμμένες στα μέτρα τους.

Έχουν φτάσει πολύ πιο πέρα από την κατάλυση της δημοκρατίας. Υλοποιούν στην πράξη το ….«αποφασίσαμε και διατάζουμε». Αν τους «έπαιρνε» θα είχαν, σίγουρα, κατεβάσει και τανκς στους δρόμους.

Η φαιά προπαγάνδα δίνει και παίρνει από τους «οίκους» εγκεφαλικής πλύσης, των συγγενών τους καναλιών, που κάθε βράδυ θυμίζουν μιναρέδες και οι παρουσιαστές τους φανατικούς μουεζίνηδες που καλούν τους πιστούς.

Όλα αυτά - κι ακόμα πιο πολλά - στο όνομα της υλοποίησης των εντολών της Ε.Ε. και της Φύρερ του Ράιχσταγκ.

Ο ναζισμός ξανασηκώνει κεφάλι. Η …..«μαμά» Ε.Ε. τον έχει πιάσει από το χεράκι και τον βγάζει τσάρκα στην αγορά, την ώρα που η ίδια ερωτοτροπεί, δημοσίως και σε κοινή θέα, με τους νταβατζήδες των …«αγορών».
Οι καιροί είναι πονηροί και δεν δικαιολογούν κανένα εφησυχασμό, καμιά αποχή και καμιά αδιαφορία στην αναζήτηση απαντήσεων και λύσεων.
Όποιος σήμερα αδιαφορήσει, είναι καταδικασμένος να κλάψει αύριο.

Οι λαοί πλήρωσαν με το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και με ποτάμια αίματος τέτοιες πολιτικές και πρακτικές, πριν φράξουν το δρόμο στα θηρία.

Οι ίδιοι οι λαοί θα τους ξαναφράξουν πάλι το δρόμο, οριστικά αυτή τη φορά. Το ζήτημα είναι να αφανιστούν από το πολιτικό σκηνικό, πριν χρειαστεί οποιοσδήποτε λαός να χύσει και πάλι ποτάμια αίματος.

Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του Εθν. Συντον. Συμβουλίου του ΕΠΑΜ

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου