Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Αντιπολίτευση έτοιμη για... όλα!


Άιιι... αντιπολιτεύσου!

του Γιάννη Λαζάρου

Την χώρα δεν την καταδίκασαν οι κυβερνήσεις αλλά οι αντιπολιτεύσεις. Τα Μνημόνια δεν τα ψήφισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις αλλά τους έστρωνε χαλί η κάθε λογής αντιπολίτευση.

Η “μάχη” που δόθηκε στο κοινοβούλιο από αντιπολιτευόμενους για την κατάργηση της “Ακαδημία Ελευθερίας” με έδρα το Μεσολόγγι και του ιδρύματος “Ο Γέρος του Μοριά” σε κάνει για μια φορά ακόμη, αν όχι να γελάσεις, να λυπηθείς με την κατάντια όλων ψαράδων ψηφαλακίων από κάθε πτέρυγα. Κατακεραυνώνοντας τον υιό Μητσοτάκη και ξυπνώντας μέσα τους η επανάσταση του...
είπαν ότι η κατάργηση αυτών των ιδρυμάτων γίνεται για να ξεχαστεί κάθε έννοια μνήμης και επανάστασης στην Ελλάδα.

Μπαρουτοκαπνίστηκε η βουλή από τις ομοβροντίες των αντιπολιτευομένων επαναστατών. Κανένας όμως δεν τόλμησε να πει στον υιό Μητσοτάκη, ο οποίος θέλει να κάνει οικονομία για την πατρίδα, να καταργήσει και τα Ιδρύματα Καραμανλή, Α. Παπανδρέου, Γ. Παπανδρέου, Σημίτη, Μητσοτάκη, Ελ. Βενιζέλου τα οποία όχι μόνο απομυζούν τον κρατικό κορβανά αλλά παίζουν και ύποπτο ρόλο (το Ίδρυμα Καραμανλή είναι αδελφοποιημένο με το Ίδρυμα Αντενάουερ). Τα ποσά τα οποία παίρνουν ακόμη και σήμερα είναι αμύθητα και αδιαφανή γι' αυτό και είναι γνωστά μόνο κάποια δεκάδες εκατομμύρια από τα εκατοντάδες που μασάνε. Εκτός από την πριμοδότηση με κτίρια δωρεάν δεν έχουν δασμούς, απαλλάσσονται από τους φόρους και το φοβερό ότι έχουν δικαίωμα μεταβιβάσεων περιουσιακών στοιχείων χωρίς κανείς να ξέρει την προέλευσή τους. Κάνουν κι άλλα αυτά τα ιδρύματα αλλά η αντιπολίτευση επαναστάτησε για τα άλλα στα οποία έχουν εκλογική πελατεία.

Γέλασες μέχρι εδώ; Πάρε και την απάντηση του υιού Μητσοτάκη ο οποίος διετέλεσε επί τριετία πρόεδρος του Ιδρύματος του μπαμπά Μητσοτάκη: “Δηλαδή, τι θα επιθυμούσατε να κάνουμε; Ένα δημόσιο οργανισμό για κάθε ήρωα του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα; Ένα για τον Ανδρούτσο, ένα για τον Καραϊσκάκη;”



Αν εσύ ήσουν αντιπολιτευόμενος τι θα απαντούσες στον υιό του Μητσοτάκη; Το πολύ απλό και λογικό: “Καταργήστε πρώτα τα ιδρύματα των άχρηστων πατεράδων σας και μετά ας καταργηθούν και των ηρώων!” Τόσο απλά.

Δεν γέλασες πάλι;

Έχουμε κι άλλο αντιπολιτευτικό γέλιο.
Με την ανακοίνωση της εξαγοράς των υδροηλεκτρικών φραγμάτων από ιδιώτες βγήκαν οι συνδικαλιστές όλων των χρωμάτων διορισμένοι και βολεμένοι χρόνια και καλούν τον λαό να σηκωθεί από τον καναπέ, να αντισταθεί, γιατί τού παίρνουν ακόμη και το νερό. Τώρα το πήραν χαμπάρι. Καλούν εσένα που σου έκοψαν το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα -οι ίδιοι αυτοί υπάλληλοι με τσαμπουκά- να αγωνιστείς γιατί ο ιδιώτης ουσιαστικά δεν θα συνεχίσει να τους ταΐζει το πιλάφι στο παράδεισο των κομματόσκυλων που ζούσαν τόσα χρόνια. Όταν η παράταξή τους έλεγε ΝΑΙ σε όλα ή όταν η αντιπολίτευση αρκούνταν σε ποιοτικές συναυλίες αντίστασης αντί να βάλει νέφτι στον κώλο των εργαζομένων της ΔΕΗ να παγώσουν τα πάντα δίνοντας το μήνυμα ότι εδώ θα γίνει της πουτάνας, κανενός δεν ίδρωνε το αφτί. Είχαν σίγουρο τότε ότι θα βολευτούν μεταπηδώντας σε κανέναν άλλον οργανισμό “Κράτος εν Κράτει” όπως ήταν η ΔΕΗ μέχρι προχθές.

Και νομίζεις ότι εκεί κάπου στην άκρα αντιπολίτευση της αριστεράς έχεις την τελευταία γραμμή άμυνας. Αμ δε! Το πρώτο πράγμα που ξεστόμισε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Κουτσούμπας, στις 26 Μαΐου 2013 ήταν το εξής: “Είναι επείγουσα και απαραίτητη περισσότερο από ποτέ η εκτροπή του Αχελώου που θα μπορούσε να ποτίσει όλο τον θεσσαλικό κάμπο”. Δεν γνώριζε τίποτε το 2013 για την ιδιωτικοποίηση του νερού ο Κουτσούμπας, η οποία δρομολογήθηκε από το 2009 με κοινή υπουργική απόφαση επί κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή, και με την οποία οι υδάτινοι πόροι για λόγους τουριστικής ανάπτυξης παραχωρούνταν σε ιδιώτες μετά βαΐων και κλάδων. Δεν γνώριζε ότι με την εκτροπή του Αχελώου μπαίνει μπροστά το φράγμα Συκιάς που θα πάει και αυτό σε ιδιώτη παρέα με όλο τον Αχελώο. Τα ποτίσματα του θεσσαλικού κάμπου τον μάραναν. Να μας πει τώρα ο Κουτσούμπας πόσο θα κοστίζει το κυβικό για πότισμα μέσω της ιδιωτικής εταιρείας διότι, αν δεν το γνωρίζει, ο Χρυσοχοΐδης γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την αρνητική απόφαση του ΣτΕ για την εκτροπή του Αχελώου, ανακοίνωσε ότι τα έργα ξεκινούν άμεσα.

Μην γελάς, έχει κι άλλο.

Τώρα που σκίζεσαι για τον σωτήρα που θα ψηφίσεις για τους καλλικρατικούς δήμους, με την συνεργασία ιδιωτικών κερδοσκοπικών εταιρειών ξεκίνησαν να παραχωρούνται ολόκληρα πλέον χωριά σε ευρωπαίους συνταξιούχους για την ανάπτυξη. Ο υποστηριζόμενος από την αντιπολίτευση Μπουτάρης παραχώρησε ήδη το πρώτο χωριό. Την Περικοπή Φλώρινας στα 1,420 μέτρα στις πλαγιές του Βίτσι. Το χωριό των καπεταναίων των ανταρτών, Αμύντα, Βαϊνά Τσαβέλα και Γαλάνη που τον Αύγουστο του 1947 κάηκε ολοσχερώς από τον Ελληνικό στρατό ως κέντρο ανταρτών. Πού είσαι, ρε αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση της αριστεράς; Δεν έχει κάμερες και ντόρο τόσο ψηλά; Πού είστε ρε μορμολύκεια, των καναλιών και της φανφάρας να πείτε στον μπάρμπα Μπουτάρη πως εκεί που κρεμούσαν οι αντάρτες τ' άρματα δεν μπορούν να κρεμούν τα βρακιά τους τα Ευρωπαϊκά ραμολιμέντα εν ονόματι της δικής σας προδοσίας.

Είναι να γελάς μέχρι δακρύων ενθυμούμενος ότι όταν χώριζαν την Ελλάδα σε Καλλικρατικούς Δήμους το μέλημα όλων των αντιπολιτευόμενων ήταν όχι να μην γίνουν αλλά ποια θα είναι τα χωριά που θα μπουν στην σφαίρα επιρροής του μητροπολιτικού δήμου για τα ψηφαλάκια.
Δεν ξέρω αν γέλασες με την παράσταση η “Αντιπολιτευόμενη Συμπολίτευση εν Δράσει” αλλά αυτά είναι ψήγματα μπροστά σε αυτά που έρχονται, διότι, αφού τολμούν προεκλογικά να εγκληματούν με τέτοια άνεση φαντάσου μετεκλογικά με την δημοκρατική ψήφο σου τι έχουν στον συρτάρι των υπογεγραμμένων άνευ αντίστασης συμβολαίων τους.
Κυρίες και κύριοι, αγαπημένα μου παιδιά, η παράσταση “Ελλάδα” έλαβε τέλος.
Καλή σας νύχτα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου