Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ολοκληρώθηκε η Διεθνής Συνάντηση του ΕΠΑΜ



 Αποδοχή της πρότασης για σύσταση Διεθνούς Δικτύου Κινημάτων και Πολιτών

 Με το μήνυμα «παλεύουμε για μια νέα Άνοιξη των λαών στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο», έκλεισε ο γενικός γραμματέας του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης τη διήμερη διεθνή συνάντηση κινημάτων, οικονομολόγων, ιστορικών, πολιτικών φορέων και ακτιβιστών στον Κεραμεικό.

 «Με χαρά ακούσαμε την πρόταση για διεθνή οργάνωση κινημάτων, συμφωνούμε απόλυτα», ανέφερε ο Δημήτρης Καζάκης, συμπληρώνοντας πως «αφού συζητήσαμε τις διαφορετικές απόψεις που μπορεί να υπάρχουν, προτείνουμε ως ΕΠΑΜ να κινηθούμε 'βήμα-βήμα' ώστε να συσταθεί ένα διεθνές δίκτυο κινημάτων και πολιτών. Και μέσα από αυτό να δοκιμάσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις, να αγκαλιάσουμε χώρες και εκτός Ευρώπης. Αφετηρία του οργάνου θα είναι –πάντα- η Εθνική Ανεξαρτησία, η Λαϊκή Κυριαρχία και η Κοινωνική Απελευθέρωση»!



 Οι παρευρισκόμενοι υποδέχθηκαν την πρόταση του γγ του Μετώπου με ενθουσιασμό και πολλά χειροκροτήματα... «Ζητάμε αυτοτέλεια σε τρόπο δράσης και σκέψης για κάθε κίνημα ή πολίτη που θα ενταχθεί στο δίκτυο. Κανένας λαός, κανένα κίνημα δεν μπορεί να μείνει μόνο του», συμπλήρωσε ο ίδιος!

 Ο οικοδεσπότης της διήμερης εκδήλωσης, Δημήτρης Καζάκης, είχε ξεκινήσει, λίγα λεπτά νωρίτερα την τοποθέτησή του, ευχαριστώντας όλα τα μέλη του κινήματος για τη συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση του διημέρου, το οποίο απέσπασε πλήθος θετικών κριτικών από πολίτες και καλεσμένους, ενώ υπογράμμισε πως «από αυτή τη συνάντηση προέκυψαν δύο πράγματα: πρώτον, ότι δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτόν τον αγώνα και δεύτερον, ότι υπάρχουν κοινές αφετηρίες για κοινό αγώνα και δράσης, αφού παράλληλα οικοδομούνται σχέσεις συντροφικότητας και αλληλεγγύης με όλα τα κινήματα της Ευρώπης»!

 Η δήλωση του γγ του ΕΠΑΜ ότι «είμαι αισιόδοξος για το πέρας αυτού του αγώνα, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να μας κερδίσουν» ξεσήκωσε πλήθος χειροκροτημάτων στην κατάμεστη αίθουσα του Cine Κεραμεικός!

 Η δεύτερη ημέρα της Διεθνούς Συνάντηση ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν από τις δώδεκα, το μεσημέρι της Κυριακής. Πλήθος κόσμου, που κατέφθασε από κάθε σημείο της χώρας, παρακολούθησε με ενδιαφέρον όλες τις τοποθετήσεις των ομιλητών – προσκεκλημένων, οι οποίες είχαν ως κεντρικό άξονα την ανάγκη αλλαγών εντός της Ευρώπης, ώστε η τελευταία να καταστεί Ευρώπη των Λαών και όχι των ολιγαρχών.

 Την πρώτη συζήτηση της ημέρας, διηύθυνε ο δημοσιογράφος και πολιτικός επιστήμονας Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος, ο οποίος επέμεινε στην ανάγκη διεκδίκησης των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων.
 Η διήμερη διεθνής συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση του κοινού ψηφίσματος που
εξέδωσαν τα κινήματα που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Στα βασικά σημεία του ψηφίσματος, καταγράφεται η «ανάγκη για εγκατάλειψη του ευρώ και επιστροφή των εθνικών νομισμάτων», ενώ ζητείται να τεθεί ως «κεντρικό ζήτημα της Ευρώπης η Δημοκρατία»! 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου