Αρθρα


Τέσσερα δεδομένα και μια απορία


γράφει ο Γιάννης Σιδέρης*

“Η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης αποτελεί αυτοτελή δημόσια υπηρεσία που υπάγεται απ΄ ευθείας στον Πρωθυπουργό.

Υποστηρίζει το έργο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, παρέχει γραμματειακή υποστήριξη στο Υπουργικό Συμβούλιο, στα λοιπά συλλογικά κυβερνητικά όργανα και στις Διυπουργικές Επιτροπές.

Συντονίζει και παρακολουθεί την εφαρμογή των αποφάσεων των οργάνων αυτών.”

Αυτός είναι ο θεσμικός ρόλος του γ.γ. της κυβέρνησης και σε αυτόν ακριβώς τον ρόλο, επέλεξε να τοποθετήσει τον προσωπικό του φίλο Τάκη Μπαλτάκο, η ροπή του οποίου προς ακροδεξιές πρακτικές ήταν δεδομένη, πράγμα που σίγουρα γνώριζε καλά ο φερόμενος ως πρωθυπουργός.
Ωστόσο, η συνομιλία του εν λόγω “κυρίου” με έναν άλλον “κύριο” της ΧΑ, τον Κασιδιάρη, είναι αποκαλυπτική τόσο για τον ίδιο, όσο και για το Μέγαρο Μαξίμου, παρ’ όλη την απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και των συστημικών μέσων ενημέρωσης να την υποβαθμίσουν. Ότι και να κάνουν όμως, υπάρχουν κάποια δεδομένα που δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση.

Δεδομένο πρώτο.
Η κυβέρνηση, μέσω του γενικού γραμματέα της, έχει στενές σχέσεις με την ΧΑ! Αυτό είναι ξεκάθαρο από το απολογητικό ύφος του Μπαλτάκου απέναντι στον Κασιδιάρη. Αλήθεια, γιατί απολογείται η κυβέρνηση, που εκπροσωπείται μέσω του γ.γ. της, στον Κασιδιάρη; Είχε δώσει άραγε, άλλες διαβεβαιώσεις πριν; Ω, τι αποκάλυψη για τον “δημοκρατικό” και μεγάλο πολέμιο του φασισμού Βενιζέλο! Ω, τι χαστούκι για τον υπερευαίσθητο στον σοσιαλισμό κ. Φώτη, ο οποίος είχε συμμετάσχει στην κυβέρνηση Σαμαρά! Θα περίμενε κανείς, ο γ.γ. να πει στον εκπρόσωπο της ΧΑ, ότι αυτό που συνέβει σε κάποια στελέχη της είναι θέμα της δικαιοσύνης και πως δεν μπορεί να παρέμβει. Αντί αυτού όμως, ο Μπαλτάκος προσπαθούσε να δικαιολογηθεί για τις φυλακίσεις του Μιχαλολιάκου και των υπολοίπων, πράγμα που αποδεικνύει την στενή τους σχέση, μια και νιώθει την ανάγκη να απολοθεί!

Δεδομένο δεύτερο.
Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης! Ποιός μπορεί να υποστηρίξει το αντίθετο, εφόσον έχει δει το βίντεο; Ποιος μπορεί να παραβλέψει αυτά που ακούγονται για κορυφαίους δικαστικούς λειτουργούς; Ποιός μπορεί να προσπεράσει την ευκολία με την οποία ο Μπαλτάκος αναφέρεται σε τέτοιου είδους φαινόμενα, όπου ουσιαστικά ξεγυμνώνεται η παρεμβατική πολιτική πρακτική της κυβέρνησης στον ανεξάρτητο υποτίθεται, θεσμό της δικαιοσύνης; Το βέβαιον είναι, ότι παραδικαστικό κύκλωμα έχει στήσει η ίδια η κυβέρνηση!

Δεδομένο τρίτο.
Η ακροδεξιά στροφή της ΝΔ και κατ’ επέκτασιν της κυβέρνησης, είναι πολιτική επιλογή! Ο Μπαλτάκος είναι ένας εκ των φασιστοειδών που συνιστούν την “αυλή” του Σαμαρά! Δεν μου κάνει καμία εντύπωση η “ζεστή” κουβεντούλα του Μπαλτάκου με στέλεχος της ΧΑ! Έτσι κι’ αλλιώς Μπαλτάκος, Φαήλος, Λαζαρίδης καθώς και το βασικό επικοινωνιακό “όπλο” της κυβέρνησης Άδωνις, δεν έχουν κρύψει ποτέ την ακροδεξιά προτίμησή τους, ούτε και προσπαθούν να συγκαλύψουν καν την φασίζουσα συμπεριφορά τους, συναγωνιζόμενοι με αρκετή επιτυχία είναι αλήθεια, τους όμορους ιδεολογικά φασίστες της ΧΑ!

Δεδομένο τέταρτο.
Η ΧΑ, μόνο αντισυστημικό κόμμα δεν είναι! Αντιθέτως, από την συνομιλία φαίνεται ότι πρόκειται για ένα μόρφωμα που έχει διασυνδέσεις με την κυβέρνηση με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό. Η χαρακτηριστική άνεση του Κασιδιάρη στον ιδιωτικό χώρο του Μπαλτάκου, προδίδει μια συνεργασία στα πλαίσια ενός παρακράτους! Οι “πατριώτες” (θου Κύριε) της ΧΑ, οι άνθρωποι που ζητούσαν την ψήφο του Ελληνικού λαού για να τιμωρήσουν τους προδότες, απεδείχθη ότι είναι σε πλήρη συντονισμό με στελέχη της κυβέρνησης!

Αυτά είναι τα δεδομένα και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Βέβαια προκύπτουν και κάποια εύλογα ερωτήματα. Γιατί αυτό το θέμα προέκυψε τώρα; Γιατί επελέγη η συγκεκριμένη στιγμή; Τώρα που η κυβέρνηση είναι έτοιμη να βγει στις αγορές; Τώρα που το κλίμα έχει αντιστραφεί διεθνώς; Τώρα που μοιράζεται στον λαό μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος;
Κι όμως! Τώρα! Γιατί άραγε; Γιατί δεν πιστεύει κανείς ότι μπορεί να είναι τυχαία η αποκάλυψη του βίντεο από τον Κασιδιάρη τώρα. Λαμβάνοντας δε υπ’ όψιν το δεδομένο ότι η ΧΑ κινείται καθαρά συστημικά, μόνο μια εξήγηση μπορεί να δοθεί από σόφρωνες πολίτες. Φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιστρέψει με τίποτα την συντριβή της στις ευρωεκλογές! Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον θα πάρει προβάδισμα με μεγάλη διαφορά! Και μετά; Ποιός θα είναι ο άλλος πόλος; Τι καλύτερο για τους δανειστές να δημιουργήσουν το αντίπαλον δέος με φασίστες, ικανούς
να προκαλέσουν ακόμη και εκτροπή ή εμφυλιακή διαμάχη μπροστά στον “κομμουνιστικό κίνδυνο”, σε περίπτωση που η αριστερά δεν καταφέρει να τιθασεύσει τους υποστηριχτές της στον δρόμο της “ενάρετης” οικονομικής πολιτικής.

Τέλος μου δημιουργήθηκε και μια απορία. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο απορία μπορεί να προκαλέσει. Δεν μπορώ να αντιληφθώ ότι ένα θέμα μείζονος σημασίας για τον λαό, ένα θέμα που αποδεικνύει την ύπαρξη και λειτουργία παρακράτους, ένα θέμα που δίνει την χαριστική βολή στην ήδη θανατωμένη δημοκρατία, δεν είναι ικανό να βγάλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον λήθαργο του αδιέξοδου κοινοβουλευτισμού! Αν δεν ζητήσει τώρα εκλογές καλώντας τον λαό να προκαλέσει την ανατροπή αυτού του μορφώματος που καλείται κυβέρνηση, πότε προτίθεται να το κάνει;
Αντ’ αυτού όμως, η μόνη του αντίδραση περιορίζεται στο να καλεί στην Βουλή τον Σαμαρά για να συζητηθεί το θέμα καθώς και την παραίτηση των Δένδια, Αθανασίου! Πραγματικά δεν μπορώ να αντιληφθώ την εμμονή του να κάνει ότι μπορεί, ώστε να διατηρεί στην εξουσία την κυβέρνηση Σαμαρά! Γιατί παραμένει μέσα σ’ ένα κοινοβούλιο όπου έχει καταλυθεί κάθε έννοια δημοκρατίας; Τι περιμένει πια; Γιατί σέρνεται σε έναν ακόμη κοινοβουλευτικό θεατρινισμό;

Μάλλον το παιχνίδι στήνεται πολύ καλά, κατά τις επιδιώξεις των δανειστών. Ο λαός όμως, πρέπει να κρατήσει την ψυχραιμία του. Με καθαρό μυαλό ας αναζητήσει εκείνες τις δυνάμεις, όπου όχι μόνο δεν συμβάλλουν στον διχασμό του, αλλά αντίθετα επιδιώκουν την ενότητά του, με στόχο την εθνική κυριαρχία και την δημοκρατία!

*μέλος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Πάτρας

                                             ......................................................4-4-2014

Όταν “καταργείται” η Δικαιοσύνη, “δολοφονείται” η Δημοκρατία

Η Δημοκρατία στηρίζεται στους 3 ανεξάρτητους πυλώνες-εξουσίες που την χαρακτηρίζουν: -την Νομοθετική (η Βουλή) -την Εκτελεστική (η Κυβέρνηση) και -την Δικαστική (η Δικαιοσύνη). Όλες οι εξουσίες πρέπει να είναι ελεύθερες και να ελέγχουν η μία την άλλη κατ εφαρμογή του Συντάγματος και στο Όνομα του Ελληνικού λαού. Κάθε απόκλιση από τις θεμελιώδεις αυτές αρχές είναι εκφυλισμός και ισοδυναμεί με Φασισμό-Δικτατορία!!!


Γράφει ο Κωνσταντίνος Κουλούρης *

Τα τελευταία χρόνια εφαρμογής των μνημονίων, η Ελλάδα βρίσκεται αποδεδειγμένα υπό την κατοχή ξένων δυνάμεων που παραβιάζουν με την ανοχή ή/και την βοήθεια Ελλήνων δοσίλογων πολιτικών θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος και της ομαλής λειτουργίας της Δημοκρατίας. π.χ. «Απαγορεύουν» στη Βουλή να “Βουλεύεται” και υποχρεώνουν με διάφορα εκβιαστικά μέσα τους Βουλευτές να ψηφίζουν Νόμους που παραβιάζουν την συνείδησή τους… (όπως δηλώνουν) με πρόσχημα δήθεν την «σωτηρία της πατρίδος!!!

Θα μπορούσε κανείς να προβάλει δεκάδες περιπτώσεις με κυρίαρχες την παράδοση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Εθνικής Κυριαρχίας σε ξένες δυνάμεις. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, η ρύθμιση που πρακτικά καθορίζει ότι… αν ένας κλάδος προσφεύγει στην δικαιοσύνη για οικονομικές αδικίες και δικαιώνεται, η «αποκατάσταση» δεν μπορεί να επιβαρύνει την δημοσιονομική κατανομή!!! Αλλά επιβαρύνει τον κλάδο! Δηλαδή όποια απόφαση και αν εκδώσει το δικαστήριο, η διοίκηση δεν θα δικαιώσει τους πολίτες αφού: Αν το δικαστήριο απορρίψει η απόφαση της διοικήσεως θα εφαρμοστεί. Αν το δικαστήριο αποδεχθεί, τότε ο πολίτης ΔΕΝ θα ωφεληθεί αφού η διοίκηση θα τον επιβαρύνει με ισοδύναμα μέτρα (από αυτά που δεν θα ξαναλάβει ο Σαμαράς!!!)
Ντροπή!!! Είναι φανερό ότι η ρύθμιση καταργεί το δικαίωμα του πολίτη να προσφεύγει στην δικαιοσύνη, γι αυτό είναι άδικη, Φασιστική και προφανώς Αντισυνταγματική! Ας είμαστε προετοιμασμένοι να διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο μέσο, διαμαρτυρία και προσφυγή στο ΣτΕ αλλά κυρίως… να μην ξεχάσουμε σε λίγες μέρες το πιο ισχυρό όπλο του πολίτη… την ψήφο του!

* Ο κ. Κωνσταντίνος Κουλούρης είναι ομότιμος καθηγητής ΤΕΙ, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών ΤΕΙ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου